Brandøvelse på Hotel Propellen. Nedenfor ser du pressemeddelelsen vedr. denne brandøvelse.

PRESSEMEDDELELSE

Mandag d. 19/3 kl. 11.13 afholdt Hotel Propellen en uvarslet brandøvelse for deres personale, i samarbejde med beredskabet i Billund Kommune. Formålet med øvelsen var, at afprøve hotellets brand og evakueringsplan samt personalet i en evakueringssituation. Øvelsen har derfor været hemmeligholdt for personalet. Kun 3 personer fra hotellet har kendt til øvelsen.

Øvelsen startede med en røgmaskine som blev tændt kl. 11.11, mens personalet holdt pause.

Kl. 11.12 blev branden opdaget og varslingsanlægget på hotellet blev tændt. Kl. 11.13 var der slået alarm til 112 i Esbjerg. Kl. 11.13 blev Billund Brandvæsen alarmeret. Kl. 11.20 var alle personer evakueret udenfor bygningen. På 1 værelse var en gæst (statist) som ikke kunne forlade værelset på grund af røg og 3 værelser kunne man ikke komme i kontakt med. Alle øvrige personer blev evakueret til parkeringsarealet udenfor.

Øvelsen gik utrolig godt og ledelsen kan kun være stolte af deres personale. Der var på intet tidspunkt optræk til panik i reception, som var hovednerven ved evakuering. Arbejdsopgaverne blev hurtig fordelt. Og alle viste præcis hvad de skulle gøre og ingen fik lov til at blive i bygningen, alle kom ud. Ved indsatslederens ankomst fik han, at vide i hvilket værelse der var en person og i hvilke værelser der kunne være personer og adgangsvejen til de pågældende værelser blev nøje anvist. Disse oplysninger er guld værd for en indsatsleder og han vil hurtig kunne iværksætte personredning/eftersøgning med sine røgdykkere. Der er kun ros til personalet, de har håndteret situationen meget professionelt og det kan simpelthen ikke gøres meget bedre.

 

Jan Nielsen

Beredskabsinspektør

Billund Kommune